Sveder du meget, når du træner?

0
859
Sveder du meget, når du træner?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hård fysisk træning har ofte den stride konsekvens, at man ganske tit afgiver en masse affaldsstoffer i form af sved – nogle græder endda også, men det er knap så vigtigt lige i denne sammenhæng. Sveden er med til at holde vores system ved lige, men sveder du alt for meget på en varm sommerdag uden at indtage vaske den anden vej, risikerer du at dejse om grundet væskemangel og dehydrering. Det er derfor vigtigt, at du får indtaget tilstrækkeligt væske, inden du planlægger at skulle være fysisk aktiv. Ydermere er det vigtigt, at du får indtaget væske undervejs, da du ellers øger den førnævnte risiko om at gå kold før tid.

For lige at vende tilbage til sveden, så er det sjældent noget, der dufter specielt dejligt, når den har fået lov til at sidde i tøjet eller under armene og dulme i en længere periode. For at undgå træls og besk lugt kan du sprøjte et par gange med eksempelvis en Calvin Klein parfume, som ikke andet kan dække lidt af den ubehagelige lugt. Selvom denne Calvin Klein parfume ikke kan rette op på nogen skade, men den kan trods alt give en lille duft med behagelige toner engang imellem.

Har du et par t-shirts, du sværger til at bruge hver eneste gang, den står på træning, så vil du ganske givet opleve, at de næsten lugter, så snart du begynder at svede bare det mindste. Det skyldes i langt de fleste tilfælde, at der er blevet svedt så meget i stoffet, at det ikke kan vaskes ud, uanset hvor meget skyllemiddel eller vaskemiddel med parfume, der ellers bruges. I så fald er der kun et at gøre, og det er at købe en ny trøje, du kan anvende som den primære t-shirt til den fremtidige træning enten inde eller ude.