Motionsøvelser på kontoret

0
1337
Motionsøvelser på kontoret

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Alle sundhedsmedier prædiker konstant om, hvor vigtigt det er, at vi bevæger os – også selvom vi er på arbejde. Det kan dog være svært at finde tiden til det, da man jo selvfølgelig skal arbejde, når man er på kontoret. Derfor har vi forsøgt at finde frem til nogle nemme og hurtige øvelser, du nemt kan komme i gang med mere eller mindre ubegrænset af, hvor du befinder dig. Du kan klare øvelserne på kontorpladsen eller på vej til kaffemaskinen. Det er helt op til dig selv.

Nemme øvelser på kontoret

Når du sidder ved dit skrivebord og arbejder, så kan du i stedet for at sidde ned hele dagen gøre brug af dit hæve sænkebord, hvis du har sådan et. Hæv det op i den rette højde, så du i stedet kommer til at arbejde stående. Det forbedrer dit blodomløb i kroppen, hvis du hæver det nogle gange dagligt.

For at krydre denne statiske øvelse, kan du engang imellem indføre nogle squats. Det behøver ikke være mere end 10 ad gangen, men det får blodet til at cirkulere og sætter gang i systemet.
Sænk herefter dit skrivebord igen til en passende sidehøjde. Du kan finde et stort udvalg af behagelige og lækre hæve sænkeborde her, hvis I ikke allerede har dem på kontoret.

En anden øvelse kunne være armbøjninger eller armstrækkere, som nogle ynder at kalde dem. Det kan, ligesom de føromtalte squats, klares ved dit eget skrivebord. Læg dig ned på maven og tag 5-20 stykker, alt afhængig af styrke, et par gange eller 3 om dagen. I kan også gøre det til en fast tradition på kontoret at gøre sammen, så du ikke er alene om det.

Den sidste øvelse, vi har valgt at inddrage i indlægget her, er ”walking lunges”. Når du alligevel er på vej til toilettet eller kaffeautomaten, så kan du i og for sig lige så vel udnytte gåturen. Lav her nogle walking lunges – vi anbefaler, at du tager ca. 10 på hvert ben. Det kan du gøre hver gang, du rejser dig og går fra din plads.

Rigtig god fornøjelse.