Koldt bad efter træning

0
330
Brusebad

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Den kolde bruser

Når ens bruser holder op med at virke og du ikke kan styre temperaturen i bruseren mere, så er det surt. Det gælder især hvis din bruser har tilegnet sig den vane kun at give koldt vand. Dette er ikke sjovt på noget tidspunkt. Lige meget om det er om morgenen, inden du skal på arbejde eller, om det er lige efter din træning, så er det ikke fedt med koldt vand. Men hvis man går op i sin træning, så tvinger man nok sig selv til at holde det ud, da man har hørt at et koldt bad efter træning, er en god ting.

Hvad det kolde bad gør

Det kolde bad efter en træning gør, at dine blodkar vil trække sig sammen, og når de bliver varmet op igen, så bliver blodcirkulationen større. Men hvad gavner det? Det gavner din restitution, men kun en smugle. Hvis ikke du er professionel atlet, så kan det næsten ikke betale sig at gå igennem pinslen, at tage et iskoldt bad. Med mindre man elsker det, så skal man selvfølgelig bare blive ved med det. Men er din bruser fastbesluttet på kun at give dig koldt vand, når du går i bad, så er det blandingsbatteriet den er gal med.

Få det lavet

Det bedste man kan gøre, hvis man er træt af de kolde bade, er at få en vvs-installatør til at komme og fikse bruseren. Man kan ikke selv gøre det ved f.eks. at skrue helt op for varmen, det hjælper ikke hvis den er gal med blandingsbatteriet. Det er bare mest behageligt at kunne nyde sit bad efter en hård omgang træning. Som nævnt før er det også meget begrænset, hvor meget man får ud af at tage et koldt bad efter sin træning. Det er kun hvis du træner på absolut topplan, at det måske kan gavne dig.