Hvorfor måle sit blodtryk derhjemme?

0
893

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der kan være en masse fordele til, hvorfor det kan være en god idé at måle sit blodtryk. Det kan nemlig give god oplysninger om, hvordan tilstanden er på dit hjerte og dine blodkar. Det kan derfor være godt af og til at få det målt. Du kan enten gøre det ved din læge, eller du kan lære at gøre det derhjemme. Blodtryksmåler gør det muligt, at du netop kan holde øje med dit blodtryk. Det kan nemlig generelt være svært at mærke et forhøjet blodtryk.

Hvordan måler du dit blodtryk?

Der er mange artikler ude på nettet, hvortil du kan finde gode tips og tricks til, hvordan du skal måle dit blodtryk. F.eks. hvordan din blodtryksmåler skal sidde. Her skal den gerne placeres direkte på huden, på din overarm. Du skal kunne ubesværet tage en finger ind imellem manchetten og overarmen, så det er vigtigt, at manchetten ikke strammes for meget. For at få så vidt muligt pålidelige målinger, så er det også en god idé at måle to gange dagligt. Lige før morgenmaden og lige før aftensmaden. Her skal du måle på den samme arm hver gang, og gøre det på den samme måde.

Gode råd til at modvirke forhøjet blodtryk

Det kan være efter, du har målt dit blodtryk, at det viser sig at være forhøjet. Der er forskellige bud på, hvad du gerne gøre ved dette. F.eks. at dyrke motion kan medvirke til at sænke boldtrykket. Det får nemlig dine blodårer til at udvide sig, og derved falder dit blodtryk. Hvis du har en travl hverdag, kan det også være relevant at se på, hvad du kan gøre ved det, da stress også hurtigt kan få blodtrykket til at stige. Uanset hvad, kan det være en god idé at booke en konsultation med dig med din egen lægen, så du bedst kan imødekomme at modvirke et forhøjet blodtryk.