Har du et kontorarbejde og vil du gerne bevæge dig mere?

0
362

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det kan mærkes på kroppen, hvis man sidder ned hele dagen, og derfor kan det være en rigtig god idé at få lidt bevægelse ind. Det kan være via en gåtur eller nogle strækøvelser eller noget helt andet. Det behøver ikke være noget stort, men selv de små skridt tæller.

Tag trapperne, gå en tur eller stil dig op ved skrivebordet

Den nemmeste måde at få mere aktivitet ind i hverdagen, det er ved at gøre det til en naturlig del af din dag. Du kan hurtigt få gået og bevæget dig mere, hvis du gør lidt ekstra mange steder. Det kan eksempelvis indebære at tage trapperne i stedet for elevatoren, at parkere så langt fra hoveddøren som muligt eller at gå med din kollega ned for at hente kaffen i stedet for at lade den komme til dig. Det kan lyde af lidt, men det kan gøre en forskel i det lange løb.

Gør det til en del af arbejdspladsen

Hvis du i stedet er leder eller har en virksomhed og gerne vil have dine medarbejdere til at bevæge sig mere, så kan du forsøge at placere eksempelvis kaffemaskinen et sted, de automatisk vil skulle gå til. Det samme gælder eksempelvis papirkurve. Hvis den er placeret et sted, hvor medarbejderen skal rejse sig op for at nå den, så får de lidt ekstra bevægelse ind.

Har I en frugtordning, så gør det samme sig gældende her. Del ikke frugten ud, men lad den stå et sted, hvor der skal gås lidt ekstra for at nå den. Mangler I frugt på arbejdspladsen, så undersøg FirmaFrugt og Frugtordning Aarhus og Aalborg – FrugtKurve til virksomheder og frugt på arbejdet.

Frugt kan også være en god kilde til en lille pause i løbet af dagen. Særligt ved meget stillesiddende, koncentreret arbejde kan det være smart at give medarbejderen en grund til lige at tage et øjebliks pause indimellem. For mere info så se: FrugtKurven FirmaFrugt & Frugtordning til virksomheder. FrugtKurven login og frugt på arbejdspladsen.