Dæk dig godt ind med et kosttilskud

0
1087

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis kroppen mangler vitaminer, så kan det manifestere sig i nogle ret grumme mangelsygdomme kaldet avitaminoser. Det betyder bare, at man ikke har nok af bestemte vitaminer og det viser sig på vidt forskellige måder. Generelt er vitaminerne opdelt i vandopløselige og fedtopløselige vitaminer. Det er nemmest at opbygge et lager af de fedtopløselige, da vi alle sammen har fedtdepoter. Det er desværre ikke sådan med de vandopløselige, så det er ofte disse som er problemet. Her kan man ofte få hjælp til at opretholde en sund koncentration af vitaminerne i kroppen.

Er et kosttilskud nødvendigt for mig?

For de fleste er et kosttilskud ikke nødvendigt så længe man har en varieret kost med masser af rå grøntsager og fed fisk. Det kan dog være nødvendigt med et tilskud i form af D-vitamin, da det ofte er et problem at få nok af dette i Danmark. Det skyldes, at forstadier til det aktive D-vitamin aktiveres i huden af UV-lys fra solen, som vi har svært ved at gøre i vinterhalvåret. Der kan også opstå mangel på f.eks. B12-vitamin, hvis man lever vegansk og så bør man tage et tilskud.

Konsultér din læge

Hvis du mærker nogle problemer med din krop eller mistænker, at du skulle have for lidt af et bestemt vitamin, så kan du med fordel søge lægehjælp. Her kan de udrede dig og finde ud af, om du er i akut mangel på bestemte vitaminer. Læs mere her om dine muligheder for at få styr på din balance af vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer. Så kan du få det tilsendt direkte i din postkasse og få et godt supplement til din kost. Man bør dog aldrig erstatte en sund kost med vitaminer, for det er simpelthen ikke tilstrækkeligt og det bringer mere dårligt med sig end godt.