Tag en pause fra træningen

0
529
Italien

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Ja, vi mener det

Selvom regelmæssig træning er en god ting og er den måde, man holder både træningen og sig selv venlige på, er det godt at tage en pause en gang i mellem. Vi ved godt at I som læser med her på siden, er store fortalere for, at træning er godt og meget træning er meget godt. Men kroppen skal nu også lige have en chance for at komme sig oven på alle de strabadser, den bliver udsat for under træningen. Her er der ikke tale om din normale restitution på en dag eller to, men på en uge eller to. Ja, det lyder som det rene vanvid og man tænker straks at ens muskelmasse vil dale og forsvinde med det samme.

Det er kun godt med en pause

Men inden panikken bryder løs og kaosset går i gang inde i vores hoveder, så mister vi ikke styrke ved at holde en til to ugers pause for træningen. Du mister først styrke efter måneders pause. Så du behøves ikke at være så bekymret, når du skal på ferie i udlandet. Når man nu har bestilt en ferie, kan man jo lige så godt slappe helt af, bare denne ene gang. Nyd en ferie i Italien eller et andet sted, som du godt kan lide. Væk fra hverdagen og væk fra træningen. Den korte pause tid vil kun gøre godt og give din krop en chance for at følge med. Det handler om både din fysiske og psykiske tilstand. Hvis man træner lidt ekstremt til hverdag, er en pause virkelig noget der godt. Så flader din krop helt ned.

Kun en kort periode

Husk at det kun er i en kort periode, du slapper helt af. Derfor gør det godt. Det er kun når du begynder at holde mere end en måneds pause, at du skal til at tænke over, om du skal lave noget supplerende træning for at holde din krop vedlige. Dem der bliver ramt hårdest af den længere pause, er dem, som træner udholdenhed. Udholdenheden ryger hurtigere end styrken. Og jo ældre man er, desto hurtigere går det også.